MENIU

Cele mai memorabile citate ale lui James Mattis, noul secretar american al Apărării

Senatul dominat de republicani l-a confirmat prin vot pe James Mattis în funcţia de secretar al Apărării în Cabinetul preşedintelui Donald Trump.

Senatorii au deschis vineri calea confirmării generalului în retragere din Corpul puşcaşilor marini, scrie news.ro.

Congresmenii au adoptat săptămâna trecută un text semnat de Trump, prin care i s-a acordat lui Mattis o dispensă de la legea care îi împiedică pe foştii militari să deţină postul la mai puţin de şapte ani de la retragerea din armată.

James "Mad Dog" Mattis este primul membru confirmat în funcţie al Cabinetului Trump.

Noul secretar american al Apărării s-a făcut remarcat de-a lungul timpului cu o serie de citate celebre. Iată-le pe cele mai memorabile:

1. Nu poţi să le permiţi oamenilor tăi să evite lucrurile brutale. Dacă vor începe să trăiască într-o lume de vis, atunci va fi rău.

2. Dacă pentru a ucide inamicul trebuie să omori un om nevinovat, atunci nu trage. Nu-ţi crea mai mult duşmani decât elimini, printr-un act imoral.

3. Vin cu pace. Nu mi-am adus artileria. Dar fac apel la voi, cu lacrimi în ochi: dacă vă puneţi cu mine, vă omor pe toţi.

4. Prima dată când arunci pe cineva în aer, nu e un lucru important. Acestea fiind spuse, sunt nemernici în lume care trebuie împuşcaţi. Există vânători şi există victime. Din disciplina ta, vei decide dacă eşti vânător sau victimă.

5. Fii politicos, fii profesionist, dar să ai un plan să-i ucizi pe toţi pe care-i întâlneşti.

6. Ne-am retras cu bună credinţă să încercăm şi să vă dăm o şansă să îndreptaţi această problemă. Dar vă implor, fac apel la voi, nu ne provocaţi. Pentru că dacă o faceţi, supravieţuitorii vor scrie timp de 10.000 de ani desprte ce facem noi aici.

7. Nu pierd timpul noaptea gândindu-mă la posibilitatea eşecului. Nici măcar nu pot să pronunţ cuvântul.

8. O ţară care l-a aprovizionat cu arme pe Stalin pentru a-l învinge pe Hitler poate lucra alături de inamicii Al Qaeda pentru a învinge Al Qaeda.

9. Puşcaşii marini nu ştiu să pronunţe cuvântul înfrângere.

10. PowerPoint ne face proşti.

11. Luptă cu o inimă fericită.

Mai multe articole despre:
James Mattis