MENIU

Cel mai dur atac al lui Trump la adresa UE a venit înaintea summitului cu Putin

Ultimul atac al lui Donald Trump la adresa UE a venit chiar înaintea summitului cu Vladimir Putin, un motiv în plus de îngrijorare pentru europeni. ”Nu v-aţi gândi la Uniunea Europeană, dar ei chiar sunt duşmanii noştri”, a spus Trump.

Donald Trump agită din nou apele în Europa. Înaintea summitului crucial cu Rusia, preşedintele american a declarat că Uniunea Europeană este principalul duşman al ţării sale, chiar înaintea Moscovei. În replică, preşedintele Consiliului European l-a acuzat că propapgă ştiri false.

Într-un interviu pentru presa americană, Donald Trump a fost întrebat care este cel mai mare duşman al Statelor Unite.

”Cred că avem mulţi duşmani. Cred că Uniunea Europeană este un duşman din cauza a ceea ce se întâmplă cu comerţul. Nu v-aţi gândi la Uniunea Europeană, dar ei chiar sunt duşmanii noştri. Rusia este un duşman, din anumite puncte de vedere. China este un duşman din punct de vedere economic, clar”, a spus președintele SUA.

Afirmaţia surprinzătoare vine după ce Trump a impus tarife mai mari pentru importurile din Uniunea Europeană.

”Cei din Uniunea Europeană sunt foarte dificili. Din punct de vedere al comerţului, au profitat de noi. Iar multe dintre aceste ţări fac parte din NATO şi nu îşi plăteau facturile”, a mai spus Trump.

În replică, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a scris pe Twitter că America şi UE sunt cei mai buni prieteni, iar cei care spun că sunt inamici propagă ştiri false.

Atacul lui Trump a venit cu doar două zile înaintea summitului cu Vladimir Putin. Întâlnirea care are loc la Helsinki dădea deja fiori europenilor, care se tem de concesiile pe care Trump le-ar putea oferi președintelui Rusiei. 

Mai multe articole despre:
UE Rusia SUA Donald Trump Vladimir Putin