MENIU

Neobișnuita poveste a "celei mai singure femei din lume"

Agafia Likova, o femeie de 71 de ani din Rusia, a fost transportată cu elicopterul la spital după ce a acuzat dureri acute din cauza frigului. Bătrâna locuiește singură în Siberia, într-o căsuță din sălbăticie, la 100 de kilometri de cel mai apropiat oraș, scrie Siberian Times.

Un elicopter a transportat-o pe Agafia Likova la spitalul Tashtagol, din regiunea Kemerovo, salvând-o astfel de frigul extrem.

Likova, care se simte bine acum, trimisese un mesaj în care anunța că simte dureri puternice în picioare, care o împiedică să se miște.

Femeia locuiește în căsuța sa din sălbăticie de la naștere. Părinții săi, credincioși de rit vechi, au părăsit civilizația în 1936, spunând că se simt persecutați religios. Potrivit relatărilor, fratele tatălui Agafiei Likova a fost împușcat de autorități - moment în care familia a decis pur și simplu să renunțe la civilizație.

În 1978, când au fost descoperiți, trăind în pădure complet autonomi, membrii familiei nu știau nimic despre existența celui de-al doilea Război Mondial. Se descurcau mâncând animalele prinse în capcană sau cultivând cartofi. Nu aveau sare, nu știau să facă pâine.

Acum, Likova face față cu greu frigului extrem, care ajunge până la minus 40 de grade, și greutăților de zi cu zi. Are probleme cu urșii și vulpile care caută hrană, dar rămâne decisă să nu părăsească locul unde s-a născut și unde membrii familiei sale au murit unul câte unul.

Guvernatorul regiunii Kemerovo are grijă în mod special de bătrâna din sălbăticie, livrându-i în mod constant provizii, varză, făină sau portocale, preferatele ei.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Siberia izolare Agafia Likova