MENIU

Cea mai mare umilinţă pentru britanici, după Brexit. Ar putea plăti ca să călătorească în Schengen

Introducerea sistemului electronic obligatoriu de autorizare a călătoriilor în Europa se va încheia, după toate probabilitățile, cu taxa de intrare în zona Schengen pentru locuitorii Regatului Unit după Brexit.

„Cetățenii Marii Britanii, posibil, în curând vor trebui să achite pentru o călătorie pe continent. Deși părea una inventată, această idee ar putea deveni realitate odată cu introducerea în spațiul Schengen a sistemului obligatoriu de înregistrare a călătorilor, bazat pe sistemul american ESTA”, se arată într-o informație plasată pe portalul EurActiv, citat de evz.md.

Sistemul informațional autorizat de călătorie în UE se numește ETIAS (The EU Travel Information and Authorisation System). Obiectivul acestuia este de a spori măsurile de securitate în privința cetățenilor țărilor cu care UE a trecut la regimul fără vize. Însă, ținând seama de bilanțul referendumului Brexit, eurocomisarii au decis să nu considere Marea Britanie drept participant al proiectului.

Precum estimează Bruxellesul, implementarea ETIAS va aduce în bugetul UE peste 500 mln. de euro pe an.

În SUA, taxa pentru înregistrarea la ESTA înseamnă 14 dolari pentru un călător, lucru care a adus în vistieria țării peste 193 mln. de dolari.

PROMOTIE IMPORTANTA LA eMAG! CONSULTATI TOATE OFERTELE AICI!!!

Mai multe articole despre:
Marea Britanie Bruxelles Schengen esta etias