MENIU

Cea mai iubită artistă din Rusia și-a părăsit definitiv țara după războiul din Ucraina - Mesaj dur împotriva lui Putin și a rușilor

Alla Pugaciova Foto: Profi Media

Cea mai iubită artistă din Rusia anunță că e fericită că a părăsit Rusia și transmite un mesaj devastator despre Vladimir Putin.

Alla Pugaciova, cea mai populară cântăreață din istoria Uniunii Sovietice și a Rusiei, a confirmat că a părăsit Rusia. Cântăreața a transmis într-un mesaj pe Instagram că se află în Israel.

„Vă mulțumesc pentru dragoste și sprijin, pentru capacitatea de a distinge adevărul de minciună. Mă rog pentru voi și pace în Țara Sfântă. Sunt fericită”, a mai scris Pugaciova.

Artista a părăsit definitiv Rusia la sfârșitul lunii septembrie după ce revenise la șapte luni de la începutul războiului pornit de Putin în Ucraina. Pugaciova a părăsit Rusia, alături de soțul său, comediant, la câteva zile de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Săptămâna trecută, ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, iar pe criticii săi referitor la războiul din Ucraina i-a numit „sclavi”.

„Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți. AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a scris într-o postare din 4 octombrie pe contul său de Instagram.

Alla Pugaciova revenise în Rusia în luna august și a declarat că nu dorește să emigreze, iar copiii săi vor merge la școală în Federația Rusă. Dar după ce soțul său, comediantul Maxim Galkin, a fost declarat „agent al străinătății” pentru că a condamnat public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

La începutul lunii septembrie, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus despre Galkin: „căile noastre s-au separat în mod clar - a făcut declarații foarte proaste”, după ce comediantul a condamnat presupusele atrocități ale trupelor ruse și a spus că nu poate exista nicio justificare pentru invazia Ucrainei.

Alla Pugaciova, care se afla în Rusia, a cerut atunci, tot într-un mesaj pe Instagram, să fie declarată și ea agent străin.

„Vă cer să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite. Sunt solidară cu soțul meu”, a subliniat ea.

Pe 18 septembrie, într-un alt mesaj, Pugaciova denunța din nou războiul din Ucraina: „morțile băieților noștri pentru scopuri iluzorii fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.