MENIU

Măsuri fără precedent. Ce se întâmplă cu francezii care se întorc în țara lor din Siria sau Irak

<p>Noi măsuri de securitate &icirc;n Franţa. Locuitorii din Paris ar putea răm&acirc;ne fără wi-fi</p>

Guvernul de la Paris dorește ca tuturor cetățenilor francezi care se întorc din Siria sau din Irak să li se impună "condiții de supraveghere drastice la revenirea lor", cum ar fi "arestul la domiciliu", potrivit unei surse guvernamentale, citată de Agerpres.

Executivul vrea ca acești francezi, potențial implicați în "filiere jihadiste siriano-irakiene", să fie în orice caz suspuși în prealabil unei "vize de întoarcere" pentru a reveni pe teritoriul național, a precizat aceeași sursă, subliniind că "a crea acest dispozitiv și aceste obligații presupune în parte revizuirea Constituției".

Președintele francez, François Hollande, a anunțat senatorilor și deputaților reuniți la Palatul Versailles că le va fi supusă atenției o revizuire a Constituției "cât mai curând posibil" pentru a permite puterii publice "să acționeze contra terorismului de război".

Această revizuire a Constituției "va crea un regim civil de stare de criză, care să permită punerea în aplicare a unor măsuri excepționale, aducând exercitării libertăților publice numai restricții absolut necesare garantării securității naționale", a mai informat sursa guvernamentală.

Mai multe articole despre:
atacuri paris atentate teroriste paris