MENIU

Ce s-a întâmplat cu Regina Elisabeta a II-a, după o răceală ce a ţinut-o în casă

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a reluat îndatoririle după o răceală cu care s-a confruntat în timpul sărbătorilor de iarnă și care nu i-a permis să participe la ceremoniile religioase de Crăciun și de Anul Nou, informează miercuri Reuters. Suverana a acordat marți o distincție unui membru al staffului său în cadrul unei ceremonii private, potrivit unei purtătoare de cuvânt a casei regale britanice.

Regina, în vârstă de 90 de ani, s-a simțit rău înainte de Crăciun și a amânat cu o zi plecarea de la reședința sa din Londra la cea din Sandringham, estul Angliei, după care a luat decizia, destul de neobișnuită, de a nu participa la ceremoniile religioase organizate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, conform Agerpres.

Ea nu a fost văzută în public până când starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, iar responsabilii Palatului Buckingham au indicat că regina se afla în recuperare după o răceală serioasă.

Marți, regina a acordat unui membru al staffului său, Raymond Wheaton, insigna de locotenent al Royal Victorian Order, care de obicei recompensează servicii personale depuse în slujba reginei sau a monarhiei britanice. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a casei regale britanice, ceremonia s-a desfășurat la Sandringham și deocamdată nu au fost făcute publice fotografii de la aceasta.

Tot marți, regina a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui turc, Recep Erdogan, după atacul terorist care a avut loc în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, soldat cu 39 de morți.

Starea de sănătate a reginei în timpul sărbătorilor de iarnă a preocupat opinia publică britanică și internațională, precum și presa, care a acordat spații generoase subiectului, existând și foarte multe speculații în acest sens. Unele cotidiene britanice au evocat o posibilă abdicare în favoarea prințului Charles. Un (scurt) vânt de panică a suflat la 30 decembrie, când un fals cont al BBC a anunțat decesul suveranei, din fericire dezmințit repede, amintește marți Huffington Post.

La 90 de ani, dintre care 65 petrecuți în fruntea Regatului Unit, Elisabeta a II-a deține recordul britanic pentru cea mai lungă domnie. O domnie desigur simbolică (din moment ce nu intervine aproape niciodată în politica țării), dar care îi conferă un loc aparte în inima britanicilor.

Mai multe articole despre:
Regina Elisabeta a II-a