MENIU

Ce jocuri ar fi făcut Austria pentru Putin. Ipoteză: Marile puteri s-ar fi înțeles să refuze primirea României

Președintele rus, Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Apar noi informații șocante după ce Austria a refuzat primirea României la Spațiul Schengen! Potrivit analiștilor, prin această mișcare, Austria ar favoriza de fapt Rusia în războiul declanșat la graniță, spun analiștii! Concret, blocarea extinderii spațiului de liberă circulație protejează informațiile primite de Moscova despre transporturile NATO, în vederea pregătirii unei posibile ofensive a Rusiei asupra Ucrainei, până în martie. Mai mult, este luată în calcul și o altă ipoteză: ar fi existat o înțelegere între statele Schengen și o o falsă susținere a României. 

Decizia Austriei prin care a refuzat intrarea României în Spațiul Schengen ar fi fost influențată de Rusia! Ipoteza șocantă este lansată de analiști, potrivit experților, Rusia ar fi fost interesată de blocarea extinderii spațiului de liberă circulație. Asta pentru că odată cu desființarea vămilor, NATO ar putea trimite mult mai ușor echipamente militare și logistice către Ucraina.

În cazul în care țara noastră ar fi fost acceptată în spațiul Schengen, oficialii de la Moscova ar fi primit mai puține informații despre transporturile NATO care tranzitează țara noastră pentru a ajunge pe frontul ucrainean. Analiștii susțin că prin votul negativ dat de Austria, Rusia a câștigat un răgaz de timp până în luna martie, moment în care armata lui Putin ar lua în calcul o posibilă ofensivă asupra Ucrainei.

Mai mult, decizia Austriei ar putea destabiliza Uniunea Europeană, iar opoziția asupra extinderii Schengen ar fi fost plănuită de câteva luni. La începutul anului, cancelarul austriac Karl Nehammer ar fi avut o întâlnire cu Vladimir Putin.

În spațiul public au fost lansate și alte ipoteze șoc: respingerea aderării României ar fi fost efectul unei înțelegeri la nivelul țărilor puternice. 

Mai multe articole despre:
austria Schengen