MENIU

Polonia, zguduită de un caz șocant: Cum a murit un băiat de 8 ani, torturat de tatăl vitreg - Se cere reintroducerea pedepsei cu moartea

Anunț șocant de la cel mai înalt nivel în Polonia: Este cerută reintroducerea pedepsei cu moartea după tragedia cutremurătoare ce a zguduit țara în ultimele zile. Un băiat de 8 ani a murit în urma torturilor inimaginabile la care a fost supus timp îndelungat de părinți.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut pedeapsa cu moartea pentru crimele comise într-un mod extrem de brutal, după moartea unui băiat din cauza unui abuz grav, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

"Ce lume este aceasta în care mergi la închisoare pentru o perioadă mai scurtă dacă torturezi un copil decât pentru fraudă? De aceea, personal sunt în favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru cei mai violenţi criminali", a scris Morawiecki miercuri pe Facebook.

Premierul Morawiecki, politician conservator şi naţionalist, a mai cerut reintroducerea pedepsei cu moartea și la începutul anului. Prin mesajul de miercuri seară însă, premierul se referă la crima tulburătoare ce zguduie în prezent Polonia.

"Pedeapsa trebuie să fie dură, descurajatoare şi proporţională cu crima! Numai un "monstru" este capabil să îi producă o asemenea suferinţă unui copil", a mai scris Morawiecki pe Facebook.

Luni, un băiat de opt ani, Kamil, din oraşul Czestochowa, a murit din cauza unor răni grave în spitalul de copii din Katowice. El a fost internat la începutul lunii aprilie la îndemnul tatălui său biologic. Băiatul nu mai fusese la școală din 30 martie. Medicii au descoperit răni grave la cap, pe piept şi pe picioare, precum şi mai multe oase rupte. Tatăl său vitreg este suspect. Acesta şi mama băiatului au fost arestaţi.

Atât şcoala, cât şi serviciul de îngrijire a copiilor, care era în contact cu familia, au eşuat în a evalua pericolul în care se afla băiatul, relatează presa din Polonia, după tragedia băiatului de 8 ani.

BĂIATUL DE 8 ANI A MURIT DUPĂ O LUNĂ ÎN SPITAL, CU RĂNI CUMPLIT DE GRAVE, DUPĂ TORTURA APLICATĂ DE TATĂL VITREG

Cazul lui Kamilek (Kamil), în vârstă de opt ani, a revoltat întreaga Polonie după ce au fost dezvăluite  tot mai multe detalii despre suferințele prin care a trecut. Polițiștii l-au găsit pe copil cu răni atât de grave încât a trebuit să fie transportat urgent cu avionul la spital. Fiind în comă de 35 de zile, Kamil a murit în mod tragic luni. 

Tatăl său vitreg, de 27 de ani, actualul soț al mamei sale este acuzat că l-a torturat pe tânăr, turnând apă clocotită peste el și forțându-l să stea pe un aragaz încins. Iar mama sa a fost acuzată că și-a expus copilul la pericol și că și-a ajutat soțul să-l abuzeze.

În urma torturilor la care l-a supus tatăl său vitreg, băiețelul a rămas cu arsuri profunde pe cap, piept și membre, potrivit rapoartelor medicilor care l-au îngrijit. 

Corpul lui Kamil prezenta, de asemenea, semne de traume anterioare, inclusiv vânătăi care sugerează că a fost bătut și lovit cu piciorul și chiar au fost observate urme de țigară în piele.

Medicii au descoperit, de asemenea, că avea o serie de fracturi la mâini și picioare, scrie The Mirror.

Spitalul pentru Copii din Silezia Superioară din Katowice a confirmat că băiatul a decedat luni dimineață, pe 8 mai, după ce organismul i-a cedat din cauza unei insuficiențe multiple de organe. Medicii au spus că au încercat totul, dar leziunile aduse corpului său au fost prea grave.

„Kamilek a murit în această dimineață. Cauza directă a morții băiatului a fost insuficiența multiorganică progresivă. A fost provocată de o boală gravă a arsurilor și o infecție gravă a întregului corp, din cauza rănilor de la arsurile extinse netratate de mult timp”, a anunțat spitalul de copii. 

Cu câteva zile înainte de moartea tragică a lui Kamil, tatăl său biologic anunțase că starea băiatului se deteriorează foarte rapid.

Potrivit presei locale, Kamil a fost elev la o școală specială din Częstochowa din 1 septembrie 2022 până în 16 octombrie 2022 și a fost transferat apoi, din octombrie 2022 la un complex școlar special din Olkusz, după care a revenit în orașul natal. El avea niște probleme de vorbire.