MENIU

Casa Albă: „Vor urma noi sancțiuni economice pentru Rusia!” - Președintele Joe Biden a semnat un ordin executiv pentru a interzice investițiile

Casa Albă: Vor urma noi sancțiuni economice pentru Rusia!

Casa Albă a reacționat după recunoașterea independenței celor două regiuni din Ucraina. Președintele Joe Biden interzice investițiile și impune sancțiuni pentru cele două regiuni separatiste ale Ucrainei.

Preşedintele Biden va emite în curând un ordin executiv care va interzice noi investiţii, comerţ şi finanţare de către persoanele americane către, dinspre sau în aşa-numitele regiuni DNR şi LNR din Ucraina. Acest ordin va oferi, de asemenea, autoritatea de a impune sancţiuni oricărei persoane determinate să opereze în acele zone ale Ucrainei.

Departamentelul de Stat şi Trezoreria SUA vor oferi curând detalii suplimentare, notează Casa Albă, care menţionează că anticipa o astfel de mişcare din partea Rusiei şi sunt pregătite să răspundă de urgenţă.

„De asemenea, vom anunţa în curând măsuri suplimentare legate de încălcarea flagrantă de astăzi a angajamentelor internaţionale ale Rusiei. Pentru a fi clar: aceste măsuri sunt separate şi ar fi în plus faţă de măsurile economice rapide şi severe pe care le-am pregătit în coordonare cu Aliaţii şi partenerii în cazul în care Rusia ar invada în continuare Ucraina. Continuăm să ne consultăm îndeaproape cu aliaţii şi partenerii, inclusiv cu Ucraina, cu privire la următorii paşi şi cu privire la escaladarea continuă a Rusiei de-a lungul graniţei cu Ucraina”, anunţă Casa Albă. 

Klaus Iohannis, REACȚIE rapidă la discursul lui Putin: „România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk”

Mai multe articole despre:
casa alba recatie rusia putin