MENIU

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cel mai scăzut nivel de popularitate din ultimii 14 ani

<p>Veste proastă pentru Angela Merkel. 81% dintre germani denunţă modul gestionează criza refugiaţilor</p>

Politica frontierelor deschise i-ar putea afecta scaunul de cancelar al Angelei Merkel. Cota sa de popularitate a ajuns cel mai scăzut nivel din iulie 2002, potrivit unui sondaj publicat duminică de ziarul Bild.

Cota de popularitate a coaliției de guvernare dintre Creștin-Democrați și Creștin-Sociali a Angelei Merkel a atins cel mai de jos nivel din ultimii 14 ani. Sondajul arată că majoritatea condusă de „Mutti” sau „Mama Refugiaților”, cum a mai fost poreclită cancelara Germaniei a ajuns la 34%.

Partidul Social Democrat a scăzut și el până la 24%.

Pe de altă parte, partidul anti-imigrație Alternativa pentru Germania a ajuns la un nivel record de 12%.

Îngrijorătoare pentru Merkel este mai ales continuitatea prăbușirii, pe care nu reușește să o stopeze. Cu doar două săptămâni în urmă, alianța sa avea 37%. Așadar, o cădere de trei procente în 14 zile!

În fața acestei căderi căreia nu i se vede capătul, lidera de la Berlin începe să dea semne de panică. Ea a anunțat sâmbătă că, după ce războiul din Siria se va încheia și după ce ISIS va fi înfrântă, imigranții trebuie să se reîntoarcă în țările de unde au venit.

Germania, care a primit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015, se confruntă cu o creștere a îngrijorărilor populației legate de capacitatea sa de absorbție a fluxului migratoriu masiv.

Politica Angelei Merkel în problema migranților este din ce în ce mai puțin acceptată în țara sa: 40% dintre germani, potrivit unui sondaj publicat vineri de revista Focus, consideră că ar trebui să renunțe la funcție din cauza politicii sale de primire a refugiaților, chiar dacă ea a anunțat recent o serie de restricții privind imigrația.