MENIU

Campanie electorală în SUA: Democrații îl dau în judecată pe Trump

Oficialități din Partidul Democrat l-au dat în judecată pe Donald Trump, candidatul Partidului Republican la președinția SUA, pentru hărțuirea alegătorilor minoritari, transmite Reuters.

În statele Pennsylvania, Nevada, Arizona și Ohio — unde nu este clar cine va obține victoria — republicanii intenționau să monitorizeze alegerile. Democrații au reclamat acest demers instanțelor judecătorești ca pe o campanie de voluntariat pentru intimidarea alegătorilor, care ar contraveni unei legi din 1965 privind dreptul la vot și unei legi din 1871 împotriva organizației rasiste Ku Klux Klan, scrie Agerpres.

"Trump a încercat să își promoveze obiectivul de campanie de 'eliminare a alegătorilor' folosind cel mai puternic microfon al națiunii pentru a-și implora suporterii să comită intimidări ilegale," se afirmă în plângerea formulată de organizația din Ohio a Partidului Democrat. Celelalte plângeri aduc argumente similare. 

Reuters notează că Trump a nominalizat în apelurile sale la vigilență, începând din august, orașe ca Philadelphia și St. Louis, unde minoritățile au o pondere însemnată.

Stafful de campanie al candidatului republican nu a reacționat deocamdată, la solicitarea agenției de presă menționate.

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA Donald Trump proces trump