MENIU

Campanie agresivă de recrutare în Ucraina, lansată de Armata lui Putin - Cum sunt atrași șoferii de taxi și instructorii de fitness - VIDEO

Măsuri disperate în Rusia pentru mobilizarea lui Vladimir Putin. Armata rusă a lansat o campanie agresivă pentru recrutări în războiul din Ucraina, prin chemarea la luptă a „bărbaților adevărați”, vizați fiind și șoferii de taxi.

Armata rusă a lansat o campanie video pentru a atrage mai mulți soldați profesioniști să lupte în Ucraina, ceea ce îi provoacă pe cei interesați să demonstreze că sunt „un om adevărat” și să schimbe ceea ce consideră că viața civilă zgomotoasă pe câmpul de luptă.

Potrivit serviciilor secrete militare britanice și a unor rapoarte din mass-media rusă, anunțul, creat pe o muzică emoționantă și stimulantă, arată că Moscova încearcă să recruteze până la 400.000 de soldați profesioniști - pe bază de voluntariat - pentru a-și mări „carnea de tun” pe frontul din Ucraina. Anunțul, un videoclip de promovare a mesajului ministerului apărării rus, a fost lansat până acum pe principalele site-uri de socializare din Rusia.

La peste un an de la declanșarea invaziei militare la scară largă în Ucraina, Rusia nu a dezvăluit cifrele dezastrului de pe front. Potrivit unui ultim bilanț estimat al victimelor al Agenției de Informații din Departamentul pentru Apărare american (DIA), 43.000 de ruși ar fi fost uciși pe front. În același timp, se estimează că au fost uciși și până la 17.500 de ucraineni.

În anunțul video, bărbații sunt invitați să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării pentru un salariu care începe de la 204.000 de ruble, adică 2.495 de dolari pe lună (1 USD înseamnă 81,7500 ruble), potrivit Reuters, citată de deccanherald.com.

Mesajele pentu recrutare sunt transmise de bărbați îmbrăcați în uniforme militare cu mitraliere în supermarket sau într-o sală de fitness sau pe stradă, alături de un taxi.

În primul mesaj, militarul întreabă un agent de securitate: „Este genul de apărător la care visai să devii?”. În alt mesaj, un militar este prezentat ca un instructor de sală care ajută un client să ridice greutăți și e lansată întrebarea :„Chiar aici se află puterea ta?”. Pentu ca în alte imagini, un șofer de taxi se transformă într-un soldat pe câmpul de luptă.

"Ești un bărbat adevărat. Fii unul", este mesajul principal al campaniei de recrutare.

După ce a lansat o mobilizare parțială în septembrie, care a determinat zeci de mii de bărbați ruși să părăsească țara pentru a nu fi recrutați, autoritățile recurg la voluntari, fiind nesigure de succesul unui al doilea apel la mobilizare.

În ultimele săptămâni, în capitala Rusiei au apărut afișe care caută soldați profesioniști pe care este scris: „Profesia noastră este să apărăm Patria Mamă”. Armata caută trăgători, geniști, medici militari, șoferi și comandanți de tancuri, potrivit anunțurilor, în care se promite „respect, o profesie onorabilă și un salariu decent”.

Și în toamna anului trecut, mobilizarea parțială anunțată de Vladimri putin a avut în vizor șoferii de taxi. Autoritățile „descindeau” în octombrie 2022 la diverse companii de curierat, de taxi sau la diverse firme inclusiv pentru forța de muncă și imigranți pentru a recruta bărbați pentru invazia în curs a Rusiei în Ucraina.