MENIU

Calul "maidanez" care se plimbă prin oraș: animalul are o poveste dramatică

Uneori, mai vezi pe stradă câte un câine vagabond sau o pisică fără stăpân - nimic ciudat aici. Într-un oraș din Germania poți să întâlnești însă un cal alb superb. Nu e "maidanez", dar are o poveste extrem de tristă. Totuși, ocalnicii deja sunt obișnuiți cu iapa Jenny. A devenit și un fel de simbol al orașului, chiar dacă e destul de bizar.

În fiecare dimineață, calul Jenny colindă străzile din Frankfurt pe aceeași rută, fără de stăpân. Dacă te oprești să citești ce scrie pe cardul care o însoțește, vei vedea că scrie "Mă cheamă Jenny, nu sunt fugară, doar mă plimb. Mulțumesc".

Jenny a tot mers pe străzi singură de 14 ani încoace. Motivul? Stăpânul ei, un bărbat de 79 de ani pe nume Werner Weischedel, nu o mai poate călări. În schimb, în fiecare dimineață, deschide porțile și o lasă să se plimbe pe străzile unde obișnuiau să se plimbe amândoi odinioară.

Pe vremuri, Jenny făcea parte dintr-o caravană. Weischedel și soția lui, Anna, călătoreau cu caravana prin Fechenheim, alături de Jenny, o iapă Charlie și un cățel shepherd alb - și au făcut asta timp de 15 ani. Acum, grupul de călătorii cu caravana s-a restrâns la Jenny și cățelul Evita.

Acum, Jenny parcurge ruta cu care o obișnuise Weischedel de opt ori pe zi, înainte să se întoarcă acasă pentru a mânca. Stăpânul ei crede că precizia ei se datorează "ceasului" pe care îl are în stomac și a faptului că "știe exact când este mâncare acasă".

Unii pietoni sunt puțini speriați de idee, dar purtătoarea de cuvânt a poliției din Frankfurt, Isabell Neumann, a declarat pentru presă că Jenny este inofensivă. "Poliția știe", a explicat Weischedel. "Când cineva sună, poliția mă întreabă [dacă știu unde este Jenny]. Eu spun că da, [iar polițiștii spun că totul este în ordine]".

Anumiți oameni au criticat libertatea calului pe platformele de social media, pe motiv că atât siguranța trecătorilor, cât și a lui Jenny, sunt neglijate. Cu toate astea, nu a existat vreun incident în cei 14 ani de când colindă străzile, iar medicul ei veterinar, Maren Hellige, a spus că Jenny "pare să fie foarte relaxată și satisfăcută".

Sursa

Mai multe articole despre:
Germania oraş cal