MENIU

Calmul dinaintea furtunii. Aliatul lui Trump a dezvăluit tot despre conexiunile cu Rusia

Donald Trump

Fostul consilier al lui Donald Trump, Michael Flynn, nu va merge la închisoare, în ciuda problemelor sale legale, deoarece a cooperat pe deplin cu procurorii pe tema legăturilor dintre echipa președintelui și oficialii ruși. Întreaga Americă așteaptă acum dezvăluirile care vor urma.

Procurorul special Robert Mueller a precizat marţi că Michael Flynn a „contribuit substanţial” la investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 şi nu ar trebui condamnat la închisoare.

Este o veste bună pentru Flynn și una neplăcută pentru administrația Donald Trump, care așteaptă acum dezvăluirile.

Flynn a pledat vinovat pentru sperjur la data de 1 decembrie 2017, devenind primul oficial de rang înalt din echipa lui Donald Trump care a fost de acord să coopereze în cadrul investigaţiei.

El a admis atunci că a discutat cu ambasadorul Moscovei despre ridicarea sancțiunilor aplicate Rusiei, înainte ca Donald Trump să preia președinția.

Un memoriu cenzurat

Poziția procurorului Mueller a fost comunicată prin intermediul unui memoriu al cărui conținut este parțial cenzurat.

Memoriul precizează că inculpatul a ”contribuit substanțial” la o investigație penală, dar cum porțiunea care urmează după această mențiune este cenzurată, este neclar acum la ce investigație face referire procurorul și mai ales cine este ținta acestei investigații.

Cel mai probabil, informațiile considerate acum prea sensibile, vor fi comunicate în momentul în care noi persoane din jurul lui Donald Trump vor fi puse sub acuzare.


Mai multe articole despre:
Rusia SUA Donald Trump Robert Mueller Michael Flynn