MENIU

Boris Johnson, părăsit și de fratele său, un pro-european: demisie din Parlament și Guvern

Fratele premierului Boris Johnson, Jo, un pro-european, și-a anunțat demisia din Parlament și Guvern, o nouă lovitură pentru șeful guvernului britanic.

Jo Johnson, fratele mai mic al premierului Boris Johnson, a anunțat că demisionează din funcția de deputat și din Guvern.

”În ultimele săptămâni m-am simțit împărțit între loialitatea față de familie și interesul național - este o tensiune fără rezolvare și a venit timpul ca altcineva să îmi preia rolul de parlamentar și ministru”, a scris Jo Johnson pe Twitter.

Fratele premierului reprezintă de nouă ani circumscripția Orpington și este ministru junior pentru Universități.

Este neclar dacă el va demisiona imediat din funcția de deputat sau va renunța pur și simplu să mai candideze pentru un nou mandat.

Parlamentarii au decis joi că Brexit-ul nu poate avea loc fără un acord prealabil între Regatul Unit și UE, o lovitură pentru premierul Boris Johnson, dar una previzibilă, în ciuda încercărilor sale de a evita înfrângerea. 

Actul normativ a fost adoptat cu 327 de voturi 'pentru' şi 299 'împotrivă' în a treia şi ultimă lectură, cu ajutorul unor parlamentari rebeli conservatori.

Parlamentarii au respins miercuri noaptea și solicitarea lui Johnson privind convocarea de alegeri anticipate.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie Boris Johnson Brexit Jo Johnson