MENIU

Boala misterioasă care a ucis un indian și i-a băgat în spital pe alți 227

Cel puțin o persoană a murit și alte 227 au fost spitalizate din cauza unei boli neidentificate, în statul Andhra Pradesh din sudul Indiei. Pacienții au prezentat mai multe simptome, de la greață și vărsături, până la crize și inconștiență, au spus medicii, anunță BBC.

Oficialii încă investighează cauza bolii, care a lovit orașul Eluru în weekend. Criza se întâmplă în timp ce India continuă să lupte împotriva pandemiei, cu al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume. Andhra Pradesh a fost unul dintre cele mai afectate state din India, cu peste 800.000 de infectați, al treilea cel mai mare număr de cazuri din țară.

Dar Covid-19 nu pare a fi cauza spitalizărilor din weekend-ul trecut. Ministrul sănătății di acest stat, Alla Kali Krishna Srinivas, a spus că toți pacienții au avut rezultate negative la coronavirus.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au suferit crize de convulsii”, a declarat un angajat de la spitalul guvernamental din Eluru pentru ziarul „Indian Express”. Șaptezeci de persoane au fost externate, în timp ce alte 157 sunt încă tratate, au spus oficialii.

Ministrul șef al statului, Jaganmohan Reddy, a declarat că echipele medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Se așteaptă ca Reddy să viziteze orașul pentru a se întâlni pacienții și familiile acestora.

Alla Kali Krishna Srinivas a spus că probele de sânge ale pacienților nu au dezvăluit nicio dovadă a unei infecții virale. „Excludem contaminarea apei sau poluarea aerului ca principală cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit”, a spus el. „Este o boală misterioasă și doar analizele de laborator vor dezvălui ce este”, a mai spus oficialul indian.

Cu toate acestea, partidul de opoziție „Telugu Desam” a solicitat o anchetă asupra incidentului, insistând că una dintre cauzele misterioasei boli este contaminarea.

Mai multe articole despre:
india covid boala pandemie coronavirus