MENIU

Bilanțul seismului din Indonezia a ajuns la 252 de morți. Cea mai mare parte a lor sunt elevi aflați la ore în timpul producerii cutremurului

Cutremur Indonezia/ Foto: Twitter AJ+

Victimele cutremurului cu magnitudinea de 5,6, care s-a produs, luni, la o adâncime de 10 kilometri, în provincia Java de Vest din Indonezia a ajuns la 252 de morți. O mare parte dintre victime sunt elevi care se aflau la școală în momentul producerii seismului. Bilanțul este, pentru moment, provizoriu, și asta deoarece salvatorii desfășoară în continuare operațiuni, în încercarea de a ajunge la persoanele aflate sub dărâmături. Totodată, 31 de persoane sunt date dispărute, iar alte 377 au fost rănite, în timp ce numărul sinistraţilor a ajuns la 7.060.

Seismul de mică adâncime s-a produs în munţii din cea mai populată provincie indoneziană, Java de Vest, provocând pagube semnificative în oraşul Cianjur şi generând o alunecare de teren care a îngropat cel puţin un sat.

De altfel, alunecările de teren şi terenul accidentat îngreunează eforturile de salvare.

Eforturile de salvare au fost îngreunate şi de întreruperea curentului electric în unele zone şi de cele peste 100 de replici.

Supravieţuitorii s-au adunat peste noapte în parcarea unui spital din Cianjur. Unii dintre răniţi au fost trataţi în corturi, alţii au fost conectaţi la perfuzii intravenoase pe trotuar, în timp ce lucrătorii medicali au îngrijit rănile pacienţilor la lumina lanternelor.

Preşedintele Joko Widodo s-a prezentat, astăzi, la Cianjur, unde le-a prezentat condoleanţe victimelor şi a promis sprijin guvernamental de urgenţă. Widodo a transmis, de asemenea, un mesaj extrem de ferm către echipajele de salvare aflate la fața locului, cărora le-a cerut să acorde prioritate evacuării victimelor care sunt încă prinse sub dărâmături.