MENIU

Biden și Trump se confruntă din nou în cursa pentru Casa Albă. Sunt cei mai vărstnici contracandidați din istoria SUA

Cei doi rivali au împreună 158 de ani

Preşedintele în exerciţiu Joe Biden şi fostul preşedinte Donald Trump au obţinut amândoi, marţi, nominalizarea din partea partidelor lor, dând startul primei revanşe a alegerilor prezidențiale americane din ultimii aproape 70 de ani, transmite Reuters. Confruntarea aduce și o premieră în istoria Statele Unite, punându-i față în față pe cei mai vârstnici competitori.

Joe Biden avea nevoie de 1.968 de delegaţi pentru a obţine nominalizarea, iar marţi seară a depăşit acest număr, în timp ce au început să apară rezultatele din competiţia primară din Georgia, potrivit Edison Research.

De asemenea, au început să sosească rezultate din Mississippi, statul Washington, Insulele Mariane de Nord şi democraţii care trăiesc în străinătate.

Câteva ore mai târziu, Trump a obţinut cei 1.215 delegaţi necesari pentru a obţine nominalizarea republicană la preşedinţie, în timp ce patru state organizau competiţii.

CONFRUNTAREA VETERANILOR, FĂRĂ PRECEDENT ÎN ISTORIA SUA

Biden, în vârstă de 81 de ani, a transmis o declaraţie după ce și-a asigurat nominalizarea democrată, vizând ceea ce el a numit "campania de resentimente, răzbunare şi represalii a lui Trump, care ameninţă însăşi ideea de America".

De cealaltă parte, Trump, în vârstă de 77 de ani, a repetat din nou afirmaţia sa falsă că alegerile din 2020 au fost fraudate şi a acuzat că procesele sale sunt dirijate politice.

Confruntarea îi aduce în față pe cei mai vârstnici contracandidați, cu o vârstă totală de 158 de ani. Potrivit statisticilor, vârsta medie la care un președinte american și-a preluat primul mandat este de 55 de ani, potrivit US News, iar Joe Biden este cel mai în vârstă. Donald Trump este pe locul 3, după Ronald Regan, dar în funcție de vârsta de la preluarea primului mandat. Dacă va câștiga din nou, ar deveni al doilea cel mai bătrân șef de stat, după Joe Biden.

Mai multe articole despre:
biden trump finala casa alba alegeri