MENIU

Berlinul îl expulzează pe şeful serviciilor secrete americane din Germania

Berlinul îl expulzează pe şeful serviciilor secrete americane din Germania

Scandalul de spionaj din Germania a atins apogeul odată cu decizia Berlinului de a-l expulza pe şeful serviciilor secrete americane, scrie Mediafax.ro. 

Guvernul german a anunţat joi expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania, într-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang înalt în favoarea Washingtonului.

"Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii i s-a cerut să părăsească Germania", a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.

Justiţia germană a anunţat miercuri că anchetează asupra unui nou caz de presupus spionaj în profitul unor străini, în timp ce presa scrie că este vorba despre al doilea caz implicând Statele Unite.

"Sub conducerea unor reprezentanţi ai procurorului federal sunt efectuate, începând de miercuri dimineaţa, percheziţii la domiciliul şi biroul unei persoane suspectate de spionaj, în regiunea Berlinului", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului federal, citat într-un comunicat, precizând că nu a fost operată nicio arestare.

Cazul este considerat "mai grav" decât cel implicând un presupus agent dublu, în favoarea CIA, arestat săptămâna trecută, scriu mai multe publicaţii germane.

Legat de aceste cazuri, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a apreciat, joi, că Statele Unite dau dovadă de o "prostie care te face să plângi".

"Este extrem de prostesc ca Statele Unite să recruteze la noi persoane de a mâna a treia. Iar în faţa unei asemenea prostii, nu poţi decât să plângi", a declarat ministrul pentru postul german Phoenix. "Şi de aceea, acest lucru nu o amuză pe cancelar", a adăugat Schäuble, cunoscut pentru modul său direct de a vorbi.

Mai multe articole despre:
Germania SUA spionaj expulzare