MENIU

Avertismentul lansat de șeful spionilor ruși, fost ofițer KGB: „Rusia nu se va retrage niciodată! Trăieşte un moment cu adevărat istoric”

Șeful spionilor ruși a lansat un avertisment dur cu privire la războiul din Ucraina, care pare departe de final. Serghei Narîșkin spune că Rusia nu se va retrage niciodată și că acum țara trăiește un moment cu adevărat istoric. Între timp, în Ucraina se fac primele estimări care arată dezastrul economic uriaș din țară după trei săptămâni de război.

„Rusia nu s-a retras niciodată şi nu se va retrage, pentru că altfel va înceta să mai fie Rusia. (...) Rusia trăieşte acum un moment cu adevărat istoric. (...) În aceste zile se decide soarta Rusiei, viitorul său în lume", a declarat Serghei Narîşkin, în cadrul unui eveniment.

Între timp, în războiul a ajuns la ziua 22. Bombardamentele rusești au terorizat marile orașe ucrainene. În Kiev încă un bloc de locuințe a fost distrus, iar în sud Mariupolul se transformă în ruine. Noaptea trecută, teatrul orașului a fost bombardat unde se adăposteau cel puțin o mie de oameni, adulți și copii. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi trei rănite după ce rămăşiţele unei rachete doborâte au lovit o clădire rezidenţială din Kiev. Între timp, propaganda făcută de Putin neagă lovitura și acuză Kievul că pregătește un atac chimic.

Rusia își intensifică presiunea militară în zona Mării Negre, spun înalți oficiali ai SUA. Ei au în vizor și Odesa, însă nu pot ataca până nu trec de Nikolaev. 

Potrivit estimărilor, sunt pierderi de 565 de miliarde de dolari, în 3 săptămâni de război. 90% din ucraineni ar putea ajunge sub pragul sărăciei dacă războiul durează până în 2023.

Mai multe articole despre:
avertisment spioni rusi rusia razboi ucraina