MENIU

Criza imigranților. Austria a anunțat cea mai bună măsură pentru gestionarea crizei refugiaților

Criza imigranților. Austria nu va introduce controale la frontiere în urma cazului tragic al celor 71 de imigranți găsiți morți într-un camion pe o autostradă din estul țării, a indicat vineri ministrul de interne, Johanna Mikl-Leitner, transmite DPA.

Criza imigranților. Potrivit oficialului austriac, cea mai bună modalitate de a gestiona criza refugiaților este crearea de căi legale de imigrație pentru aceștia în Uniunea Europeană, nu de a introduce controale stricte la frontiere.

"Nu avem nevoie de controale la frontiere. Ceea ce ne trebuie este să înființăm puncte de intrare sigure la granițele externe ale UE, unde să putem face diferența imediat între refugiații din calea războaielor și imigranții din motive economice", a declarat Mikl-Leitner.

'O cotă de imigrație este necesară pentru a forma baza oricărei abordări comune în materie de azil', a adăugat ministrul austriac, pledând pentru soluții europene rapide la criza refugiaților.

Criza imigranților. În plus, comunitatea internațională ar trebui să găsească soluții la crizele din Orientul Mijlociu, pentru a ameliora perspectivele de viață pentru locuitorii țărilor din regiune, a adăugat Mikl-Leitner, citată de EFE.

Potrivit DPA, subiectul imigranților clandestini și al refugiaților este unul spinos pentru statele Uniunii Europene, care au respins recent propunerea executivului comunitar privind cote obligatorii de redistribuire a 40.000 de refugiați aflați în Italia și Grecia, acceptând doar primirea pe baze voluntare de solicitanți de azil.

Vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și comisarul pentru afaceri interne și imigrație, Dimitris Avramopoulos, s-au declarat șocați de descoperirea macabră de pe autostrada din Austria, și au condamnat 'acțiunile sinistre, criminale ale unor traficanți lipsiți de orice scrupule'.

Criza imigranților. Cei doi oficiali europeni vor vizita pe 7 septembrie centrul de refugiați de la Traiskirchen, situat la 50 km de locul unde a fost găsit camionul cu imigranți.

Luni, 31 august, Timmermans și Avramopoulos se vor afla în portul francez Calais, iar vineri, 2 septembrie, pe insula Kos din Grecia, alte puncte 'fierbinți' al crizei imigranților. Potrivit Comisiei, responsabilii se vor deplasa și în orașul Rosenheim, din sudul Germaniei, supraaglomerat de sosirea refugiaților via Italia și zona Balcanilor.

Problema imigrației se va afla de asemenea în centrul agendei unei reuniuni de două zile a comisarilor europeni, prezidată de Jean-Claude Juncker, a indicat un purtător de cuvânt comunitar.