MENIU

ATENTATE la Kabul: Peste 100 de morți și 150 de răniți - Mai mulți soldați americani au fost UCIȘI! Mărturii sfâșietoare: „Un copil a murit în brațele mele”

60 de morți și 140 de răniți în atentatele de lângă aeroportul din Kabul. Foto/Profimedia

Peste 100 de persoane au fost ucise și alte 150 rănite, în urma celor două explozii puternice care au avut loc în apropierea Aeroportului din Kabul, unde mii de oameni așteptau să fie evacuați. Printre victime se află copii și femei, inclusiv străini. Mai mulți soldați americani au murit, arată cel mai recent bilanț.

Două explozii puternice au avut loc în zona aeroportului din Kabul. Peste 100 de oameni au fost uciși. Alte peste 150 de persoane au fost rănite, a declarat pentru BBC un înalt oficial de sănătate.

12 membri ai serviciului SUA - 11 marini și un medic al Marinei - au fost uciși în atacul de la aeroport, spun reprezentanți ai presei americane.

Un interpret afgan care a lucrat cu forțele americane a asistat la bombardamentul de pe aeroportul din Kabul. Bărbatul a descris cum a ajutat la îngrijirea unei tinere care a murit în brațele sale. „Tocmai am văzut că o mulțime de oameni au fost răniți și oameni care stăteau întinși pe pământ”, a spus el. „Am văzut un copil acolo și am luat-osă o duc la spital. Am dus-o la spital, dar a murit în brațele mele. Avea aproximativ 5 ani. Asta este sfâșietor. Ce se întâmplă acum este sfâșietor, toată această țară s-a destrămat", a continuat interpretul.

Pentagon: Ne așteptăm să continue atacurile 

„Vom continua să executăm misiunea în ciuda acestui atac", spune generalul Kenneth McKenzie de la Comandamentul Central al SUA. El a adăugat că aproximativ 1.000 de cetățeni americani se estimează că se află încă în Afganistan.

Gen McKenzie spune că SUA se coordonează cu talibanii și „facem tot ce putem pentru a ne pregăti pentru aceste atacuri”.

El a atribuit atacul grupului Stat Islamic. Amenințarea de la Isis este complet reală, ne așteptăm ca aceste atacuri să continue", a spus el.

Exploziile au venit la puțin timp după ce au fost emise alerte de atacuri teroriste iminente pe aeroportul din Kabul.

Prima explozie la intrarea în aeroportul din Kabul. În zonă se aflau zeci de britanici care așteptau îmbarcarea. unde se aflau câteva zeci de brtianici la coadă pentru a intra pe aeroport. A fost una dintre cele trei porți care au fost închise în urma avertismentelor cu privire la o amenințare teroristă. 

Presa internațională titrează că a existat și o a doua explozie lângă un hotel, unde erau cazate trupe și jurnaliști britanici, urmată de focuri de arme. 

Cel puțin 60 de persoane au fost rănite în atacurile de la Kabul. Printre ei sunt britanici și afgani. Zeci de ambulanțe au dus răniții la spitalele din capitala afgană. 

Existau deja informații că la aeroport urmează să se producă un atac terorist. Pe tot parcursul zilei, Statele Unite și alte țări Occidentale și-au avertizat cetățenii, blocați în capitala afgană să se îndepărteze de urgență de aeroport pentru că există un risc „iminent” de atac terorist în următoarele ore.

Aproximativ 5.000 de persoane se află la aeroport și așteaptă să fie evacuate. Până în prezent, 104.000 de civili au fost transferați din Afganistan, inclusiv 66.000 din SUA și 37.000 de la aliați și parteneri.

EXPLOZIE pe aeroportul din Kabul: atentat sinucigaș la poarta de îmbarcare - morți și răniți, inclusiv copii

Mai multe articole despre:
atac afganistan explozii atac soldati ucisi americani