MENIU

Atentate în Franța. O companie aeriană franceză anunță posibile întârzieri. Ce recomandă

Compania aeriană franceză Air France a anunțat, sâmbătă, că își menține toate cursele planificate, dar a avertizat că au fost înăsprite controalele de identitate și pot apărea întârzieri, atât la sosiri, cât și la plecări. Compania a subliniat, într-un comunicat, că au fost înăsprite controalele în principal pentru pasagerii din zona Schengen, dar și pentru echipaje. Operatorul aerian le-a recomandat pasagerilor să ajungă pe aeroportul Charles de Gaulle din Capitală cu cel puțin trei ore înainte de decolare, relatează agenția EFE.

"Air France își adaptează procedurile în timp real în funcție de evoluția situației", au precizat reprezentanții companiei, reamintind că autoritățile au crescut vigilența pe aeroporturi, după atentatele teroriste de vineri seara, din Paris.

Mai multe atentate teroriste au fost comise, vineri seară la Paris, în locuri diferite, de la Stade de France, situat în suburbiile nordice ale capitalei franceze, la zona centrală din apropiere de Piața Republicii, unde se află și redacția săptămânalului Charlie Hebdo, scena unui atac sângeros în luna ianuarie, potrivit AFP.

Bilanțul provizoriu al atentatelor teroriste este de 129 de morți și 352 de răniți, dintre care cel puțin 99 în stare gravă.

O primă explozie s-a produs în jurul orei 21,20 (20,20 GMT) în apropiere de Stade de France, unde avea loc un meci amical de fotbal între selecționatele Franței și Germaniei, stadionul care va găzdui finala Campionatului European de Fotbal în iulie anul viitor. În estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit în urma altor atacuri la o cafenea și un restaurant japonez. Puțin mai la nord, pe strada Alibert, un atac asupra terasei restaurantului 'Le Petit Cambodge' s-a soldat cu cel puțin 12 morți. Alte cel puțin cinci persoane au fost ucise pe terasa pizzeriei 'La Casa Nostra', la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan. Al șaselea atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala Bataclan, atacatorul-kamikaze și încă o persoană pierzându-și viața.