MENIU

Atentat terorist la Londra. Autorul atacului a călătorit de trei ori în Arabia Saudită

Ambasada saudită din Marea Britanie a comunicat că autorul atacului de la Londra a călătorit de trei ori în Arabia Saudită, ultima oară în martie 2015, însă nu a fost supravegheat de serviciile saudite de spionaj şi nici nu există informaţii că ar fi comis vreo infracţiune acolo, informează Mediafax.

Într-un comunicat dat publicităţii de ambasadă se arată că teroristul a predat limba engleză în Arabia Saudită în perioadele noiembrie 2005-noiembrie 2006 şi aprilie 2008-aprilie 2009, având viză de lucru. Khalid Masood a mai vizitat Arabia Saudită în martie 2015, atunci când a stat şase zile.

Khalid Masood, al cărui nume adevărat era Adrian Russell Ajao, a fost împuşcat mortal de forţele de ordine după ce a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliţie Keith Palmer.

Bărbatul a fost condamnat în Marea Britanie pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.