MENIU

Atac Noua Zeelandă. Teroristul intenționa să continue măcelul. Detalii șoc din anchetă

Atac Noua Zeelandă. Teroristul intenționa să continue măcelul. Detalii șoc din anchetă

Principalul suspect în cazul celui mai groaznic atac armat în masă pe timp de pace din Noua Zeelandă intenţiona să continue masacrul dacă n-ar fi fost prins de poliţie, a declarat, sâmbătă, premierul neo-zeelandez, Jacinda Ardern.

"Infractorul era în mişcare, iar în vehiculul în care era au fost găsite alte două arme de foc şi în mod absolut intenţia sa era aceea de a continua atacul", a declarat Ardern reporterilor din Christchurch.

Potrivit agerpres.ro, suspectul, identificat drept Brenton Harrison Tarrant, un cetăţean australian în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat, sâmbătă, de crimă, într-o primă apariţie în faţa instanţei, deşi este posibil să i se aducă şi alte acuzaţii.

"Nu pot dezvălui complet în acest moment informaţiile, dar este clar că în acest atac teribil au fost prinşi copii mici", a declarat Ardern referitor la victimele atacului.

Teroristul din Noua Zeelandă a fost și în România. Ce a făcut bărbatul aici

Teroristul care a ucis 49 de oameni în Noua Zeelandă a vizitat şi România, în urmă cu câteva luni. Anunţul a fost făcut de autorităţile de la Sofia, care au recreat traseul criminalului prin Bulgaria, România şi Ungaria. Trecerea prin ţara noastră explică de ce pe armele folosite în atac figurau numele domnitorilor români Ştefan cel Mare, Şerban Cantacuzino şi Iancu de Hunedoara.

Pe lângă personalităţi istorice, Tarrant a trecut pe arme şi numele lui Luca Traini, un extremist italian care, anul trecut, a deschis focul asupra persoanelor de culoare aflate pe stradă în orăşelul Macerata.

În Bulgaria, teroristul a vizitat mai multe locaţii istorice unde au avut loc bătălii împotriva otomanilor. Serviciile de informaţii din ţara vecină au stabilit şi că Tarrant vizitase în 2016 alte ţări din Balcani, adică Serbia, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Croația.

Mai multe articole despre:
atac noua zeelandă Brenton Harrison Tarrant