MENIU

Atac armat la un spital din Cehia: cel puțin 6 morți. Suspectul s-a sinucis în mașina urmărită de poliție

Atac armat în Cehia, marți dimineața. Cel puțin șase oameni au murit după împușcături la un spital din orașul Ostrava. 

Cel puțin 6 oameni au murit după o serie de împușcături care au avut loc marți la un spital din orașul Ostrava, în nord-estul Cehiei, informează presa internațională.

UPDATE 12.00. Poliţia cehă a anunţat marţi că un bărbat s-a împuşcat în cap în interiorul unui automobil căutat în cadrul operaţiunii lansate după atacul comis la un spital din Ostrava (nord-estul Cehiei), soldat cu şase morţi, transmite Reuters.

''Poliţia a găsit maşina, s-a auzit o împuşcătură din locul respectiv. Stabilim identitatea bărbatului care s-a împuşcat în cap înaintea acţiunii poliţiei'', a scris pe Twitter poliţia cehă.

Poliţia era în căutarea unui automobil Renault Laguna de culoare argintie. 

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a declarat la televiziunea națională că atacul armat a avut loc în camera de așteptare a spitalului. Atacatorul a deschis focul de la mică distanță în victime și ar fi tras direct în cap.

Poliția a anunțat că suspectul nu a fost încă prins, dar este dat în urmărire generală. Poliția caută un bărbat înalt de 180 cm într-un sacou roșu, potrivit iRozhlas.cz. Ministrul de interne, Jan Hamacek, a declarat că la fața locului au intervenit unități speciale de poliție, inclusiv unitatea de desfășurare rapidă și un elicopter.

Poliția a transmis o fotografie a suspectului după care a venit cu precizări: „Informații despre fotografia publicată: Acesta este un martor important al evenimentului, dar în acest moment lucrăm la o altă versiune și căutăm o altă persoană. Vă mulțumim pentru înțelegere ”, a spus poliția pe Twitter. 

Alte două persoane sunt grav rănite, transmite RTE. Atacul a avut loc la Spitalul Universitar din orașul situat la 350 de km est de Praga.

Ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtìch, a transmis presei: „Este o tragedie uriașă, în Cehia așa ceva nu era imaginabil. S-a întâmplat în cadrul spitalului nostru, sunt în contact cu directorul. Sunt în străinătate, dar vreau să închei această călătorie astăzi și să mă întorc seara în Republica Cehă ”, a spus Vojtěch.

Directorul spitalului, Jiří Havrlant, a declarat că împușcăturile au avut loc în jurul orei 7 dimineața, în ambulatoriu de traumatologie. El a spus că unele răni sunt încă în sala de operații, a declarat el pentru Televiziunea Cehă.

Potrivit presei locale, atacul de azi este al doilea cel mai tragic din istoria Republicii Cehe. În februarie 2015, un bărbat a împușcat opt persoane într-un restaurant din Uherský Brod și apoi s-a sinucis.

Știre în curs de actualizare

Mai multe articole despre:
atac armat