MENIU

Șase soldați au fost uciși în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore

Șase soldați ucraineni au fost uciși și încă 12 răniți în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde se înregistrează o recrudescență a tensiunilor în pofida armistițiului în vigoare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Lâsenko, potrivit AFP și EFE.

Aceste noi pierderi suferite de armata ucraineană, cele mai mari într-o zi după bătălia de la Debalțevo, survin după ce un soldat a fost ucis și un altul rănit în lupte la sfârșitul săptămânii trecute. De cealaltă parte, rebelii proruși au raportat patru civili răniți. 'Situația în zona operațiunii antiteroriste este instabilă. Provocările armate ale inamicului continuă practic pe întreaga linie a frontului', a afirmat Lâsenko, care a denunțat utilizarea de către forțele proruse a unor mortiere de calibru mare și tancuri.

Mai devreme, comandamentul forțelor guvernamentale în zona de conflict a indicat că luni, între ora 18.00 și miezul nopții, insurgenții au lansat 26 de atacuri de-a lungul liniei de separare a forțelor. 'Situația cea mai tensionată se înregistrează în regiunea Donețk, unde inamicul a atacat cu tiruri de mortier, tancuri și lansatoare automate de grenade poziții ale militarilor ucraineni lângă Peski, Avdeievka, Opâtnoe' precun și alte obiective, potrivit aceluiași purtător de cuvânt. La rândul său, liderii milițiilor proruse din Donețk au acuzat armata Kievului de încălcarea armistițiului de 60 de ori în ultimele 24 de ore, conform EFE. 'Pozițiile noastre au fost atacate cu tot felul de arme. Pierderile suferite: un mort și cinci răniți', potrivit unui comunicat al rebelilor din Donețk difuzat de agenția lor de presă DAN.

Mai multe pe Agerpres