MENIU

Armata SUA, atacată din nou. Convoi militar, bombardat în Afganistan, mai mulți morți

Cel puțin doi soldați americani au murit și doi au fost au fost răniți, sâmbătă, într-un atac asupra unui convoi militar în Afganistan, informează New York Times.

Un vehicul militar american a fost lovit sâmbătă de un dispozitiv exploziv improvizat în Afganistan, a comunicat misiunea NATO ''Resolute Support'', fără a preciza dacă există victime, transmite DPA.

''Evaluăm situaţia şi vom oferi mai multe informaţii atunci când vor fi disponibile'', a declarat un purtător de cuvânt pentru agenţia germană.

Talibanii au revendicat atacul, precizând că acesta a avut loc în provincia Kandahar, din sudul ţării. 

Atacul a avut loc în urma unei bombe plasate pe marginea drumului în sudul Afganistanului, a declarat, într-un comunicat, comanda militară a Statelor Unite din Afganistan. Cei doi morți și doi răniți sunt primele victime militare americane din Afganistan în acest an.

Victimele se aflau într-un vehicul militar american care a călcat pe o bombă pe marginea drumului în provincia Kandahar, unde au efectuat operațiuni ca parte a misiunii NATO, condusă de americanii, potrivit declarației citate de NY Times.

Într-un tweet, un purtător de cuvânt al talibanilor a indicat că explozia a lovit un vehicul al ''invadatorilor americani''. Acesta a fost distrus şi toţi ocupanţii au fost ucişi, a susţinut purtătorul de cuvânt.

Anul trecut, 20 de militari americani au murit în Afganistan în incidente de luptă.

SUA mai au staţionaţi în Afganistan în jur de 12.000 de militari, faţă de circa 100.000 în 2011.

Dintre cei rămaşi, aproape 8.000 participă la misiunea NATO de instruire şi asistenţă. 

Mai multe articole despre:
atac afganistan