MENIU

Armata lui Vladimir Putin e praf! Are nevoie de 10 ani să-și revină - expert militar american

Șeful Comunității Americane de Informații susține că armata rusă este atât de slăbită în urma campaniei din Ucraina încât ar avea nevoie de circa un deceniu pentru a se reface. Potrivit aceleiași surse, acesta ar fi și motivul pentru care comandații lui Putin li-ar fi redus pretențiile teritoriale.

Vladimir Putin a fost nevoit să-și reducă drastic ambițiile în Ucraina din cauza eșecurilor suferite de forțele armate rusești pe câmpul de luptă, estimează directoarea Comunității Americane de Informații, Avril Haines, citată de Bussines Insider.

 

Într-o intervenție în fața Comisiei de Apărare a Senatului SUA, Haines a declarat că noile evaluări arată că liderul de la Kremlin se vede nevoit să renunțe la scopul cuceririi Ucrainei și ar fi mulțumit „să revendice cel puțin o victorie temporară în teritoriul pe care l-a ocupat”.

 

„Forțele ruse au câștigat mai puțin teritoriu în aprilie decât în oricare dintre cele trei luni precedente, trecând de la operațiuni ofensive la cele defensive de-a lungul liniei frontului”, a mai declarat directoarea Comunității Americane de Informații.

 

Ținând cont de aceste aspecte, Avril Haines crede că Putin ar putea căuta o încetare a focului pentru a încerca să-și refacă armata, care, potrivit estimărilor Washingtonului, a pierdut aproape 200.000 de oameni.

 

Directorul Agenției de Informații a Apărării (DIA), Scott D. Berrier, este de părere că Rusia ar avea nevoie de până la un deceniu pentru a-și reface trupele după pierderile suferite în Ucraina.

 

Mai multe articole despre:
armata putin armata rusa slaba distrusa razboi ucraina