MENIU

Armata lui Putin a trecut la planul B: urmează CATASTROFA UMANITARĂ 

Rusia a lansat, de la începutul ofensivei în Ucraina, pe 24 februarie, peste 1.200 de rachete balistice, de croazieră și supersonice, dintre care 467 în zone rezidențiale.

„După eșecul planului lor inițial de blitzkrieg, trupele ruse au trecut la planul B. Acest plan este de a provoca o catastrofă umanitară în toată Ucraina și de a distruge potențialul agricol al țării mele pentru a intimida conducerea politică și poporul ucrainean la capitulare”, susține reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serhiy Kyslitsa. 

Declarația a fost făcută, potrivit TSN, pe 29 martie, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Acesta a remarcat că instrumentele folosite sunt multiple și extrem de brutale, scrie ziare.com. "Includ distrugerea deliberată a zonelor rezidențiale și a infrastructurii critice, atacuri cu rachete în toată țara, asediul orașelor, încălcarea acordurilor privind coridoarele umanitare, teroarea împotriva civililor din zonele ocupate, inclusiv răpiri și crime. Până acum, invadatorii au răpit aproximativ 30 de lideri locali, activiști și jurnaliști", mai spune acesta.