MENIU

Apropiat al lui Putin: Se va retrage și va numi un succesor. Se teme să nu sfârșească precum Ceaușescu

Scenariul retragerii lui Vladimir Putin din funcție revine în forță. De această dată, un fost apropiat al liderului rus, care i-a și scris discursurile timp de un deceniu, susține că momentul este tot mai aproape și că Putin ar avea 3 nume pe lista potențialilor succesori.

Abbas Gallyamov a declarat, într-un interviu acordat canalului Khodorkovsky de pe YouTube, că liderul de la Kremlin se va retrage în 2023 în palatul său de la Marea Neagră și că "își va numi singur succesorul, în acest an, în loc să riște căderea de la putere”, conform Daily Mail, citat de ziare.com.

 

Acest lucru vine după ce popularitatea președintelui rus este în cădere liberă din cauza eșecurilor militare repetate ale Moscovei în războiul din Ucraina.

 

”Pentru Putin, aceasta este o variantă bună, în comparație cu Ceaușescu sau Gaddafi. Cel puțin Putin va avea garanții personale de securitate”, a spus Gallyamov.

Mai mult, el a susținut că liderul rus va încerca să renunțe la putere, să negocieze încetarea războiului din Ucraina și să nu mai candideze la alegerile care sunt planificate în 2024.

Gallyamov a afirmat că „despotul rus probabil va nominaliza pe una dintre persoanele sale de încredere, precum primarul Moscovei, Serghei Sobianin, prim-ministrul Mihail Mishustin sau adjunctul șefului său de Stat Major Dimitri Kuzak”.

 

Problema lui Putin și, în același timp temerea sa, este că Evgheni Prigojin, unul dintre patronii grupului de mercenari Wagner, l-ar putea înlătura de la putere într-un mod mai puțin plăcut, având în vedere faptul că acesta are o popularitate și o influență tot mai mari.

Mai multe articole despre:
putin inlocuit ceausescu wagner rusia ucraina razboi