MENIU

Aproape un MILIARD de dolari amendă pentru un conspiraționist american. A negat unul dintre cele mai sângeroase masacre comise într-o școală

Alex Jones, un renumit influencer conspiraționist de dreapta din State Unite a fost condamnat la plata unor daune morale de 965 de milioane de dolari. James a lansat teoria că masacrul de la o școală din statul Connecticut, în care au murit 27 de oameni, majoritatea copii, ar fi fost o înscenare. 

Jones a fost dat în judecată de numeroase familii ale victimelor, revoltate de afirmațiile repetate ale acestuia, ani la rând, că atacul de la Sandy Hook ar fi fost o înscenare, cu actori angajați să pună în scenă tragedia, pentru a provoca restrângerea dreptului americanilor de a avea acces la arme.

 

Sentința dată miercuri de un juriu din Connecticut este a doua de ordinul multelor milioane de dolari dată împotriva lui Hook în doar 2 luni.

 

Procesul s-a judecat într-o localitate aflată la mică distanță de cea care în care a avut loc tragedia.

 

Masacrul de la Sandy Hook a avut loc pe 14 decembrie 2012, în incinta unei școli elementare. Atacatorul, un tânăr de 20 de ani, a ucis 27 de persoane, din care 21 de copii cu vârste până în 10 ani, după care s-a sinucis.

 

Este considerat al doilea cel mai sângeros incident petrecut într-o instituție de învățământ din istoria Statelor Unite, întrecut numai de cel de la Virginia Tech din 2007, unde au fost uciși 32 de oameni.