MENIU

Ankara arestează alți 47 de ziariști ai unui ziar critic la adresa guvernului

Autorităţile turce au emis mandate de arestare vizând 47 de foşti angajaţi ai cotidianului Zaman, scrie News.ro.

Autorităţile turce au emis miercuri mandate de arestare vizând 47 de foşti angajaţi ai cotidianului Zaman, trecut în luna martie sub controlul Guvernului, a anunţat un oficial citat de AFP.

Mandatele vizează foşti „directorul şi angajaţi ai Zaman, printre care editorialişti”, a precizat oficialul citat sub acoperirea anonimatului, care a descris fosta redacţie a cotidianului drept „port-drapel al presei favorabile” predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că a pus la cale tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie.

Anterior, autorităţile din Turcia au emis mandate de arestare pe numele a 42 de jurnalişti, după puciul eşuat care a dus la lansarea unor campanii guvernamentale de eliminare a opozanţilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, prin arestarea unui număr ridicat de militari şi poliţişti, precum şi prin demiterea academicienilor şi mai multor profesori turci.

În ultima săptămână, autorităţile turce au suspendat, reţinut şi au pus sub acuzare mai mult de 60.000 de soldaţi, poliţişti, judecători, profesori, funcţionari publici, după lovitura de stat eşuată organizată de o facţiune din armată.

Mai multe articole despre:
Ankara Recep Tayyip Erdogan Zaman