MENIU

Animalele de companie din China, în pericol de moarte în timpul pandemiei COVID-19 - Măsura autorităților comuniste

Animalele de companie din China, în pericol de moarte în timpul pandemiei COVID-19

Măsură controversată luată de autoritățile chineze în criza pandemică. Mai mulți bolnavi de COVID-19 au aflat, surprinși, că au rămas fără animalele de companie abia după ce au revenit acasă din spital sau din carantină. Animalele de companie au fost ucise de autorități, măsură inclusă în strateegia drastică pentru prevenirea răspândirii virusului, potrivit presei chineze.

Măsura ar face parte din strategia „Zero COVID-19”, adoptată de autoritățile comuniste de la Beijing. Este unul dintre cele mai dure efecte ale strategiei „Zero COVID”, adoptată de guvernul chinez, scrie publicația South China Morning Post.

Mai multe cazuri au fost relatate de o tânără din Beijing, Lisa Li, pentru publicația South China Morning Post, citată de ziare.com.

Tânăra a declarat că respectă toate măsurile pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19 și să nu fie nevoită să își părăsească domiciliul. Ea își face griji pentru felina sa, despre care spune că sau va muri în casă de foame sau va fi ucisă de autorități. Lisa Li susține că maai multe incidente ar fi avut loc în China, în care animalele de companie ale pacienților cu coronavirus au fost ucise de reprezentanți ai guvernelor locale, în urma măsurilor stricte de prevenire a răspândirii epidemiei.

Mai multe imagini au fost surprinse de o cameră de supraveghere, în care doi bărbaţi îmbrăcați în salopete albe care au intrat într-o locuință din Shangrao, provincia Jiangxi. În videoclipul postat pe reţeaua de socializare chineză Weibo se observă cum unul dintre cei doi, care ar fi angajați ai direcției sanitare, îl lovește în cap cu o rangă pe câinele din casa în care au intrat. Persoana care a publicat imaginile acuză lucrătorii din domeniul sănătăţii că i-au bătut câinele până la moarte, în timp ce era în carantină într-un hotel fără animale de companie.

După incident, autorităţile locale şi-au cerut scuze pentru că nu au comunicat cu proprietarul câinelui şi au spus că lucrătorul în cauză a fost concediat.