MENIU

Amenințare de ultimă oră a Rusiei: Prezența NATO la granița țării nu poate rămâne fără răspuns!

<p>Alexei Meșkov</p>

Prezența crescândă a NATO la granița Rusiei nu poate rămâne fără răspuns, a declarat marți, pentru agenția TASS, Alexei Meșkov, adjunct al ministrului rus de externe.

'Partea rusă a declarat de mai multe ori că sporirea prezenței militare a NATO la granița cu Rusia cel puțin subminează spiritul Actului Fondator Rusia-NATO și nu poate rămâne fără răspuns din partea noastră', a indicat Meșkov în timpul unei conferințe de presă la camera de comerț italiano-rusă. 'Trebuie să asigurăm securitate statului nostru', a insistat el, potrivit Agerpres.

Agenția rusă de presă mai notează că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat mai devreme în aceeași zi la Varșovia, la o conferință de presă comună cu ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, că NATO va disloca echipamente militare în flancul estic al Alianței, în plus față de cele patru batalioane aflate în discuție.

Luni, în prima zi a vizitei sale în Polonia, Stoltenberg a afirmat, potrivit agenției DPA, că 'în Polonia vor fi mai multe trupe NATO după summitul de la Varșovia, pentru a trimite un semnal clar că un atac asupra Poloniei va fi considerat un atac asupra întregii Alianțe'. NATO discută în continuare despre 'numărul exact și locurile' unde va fi întărită prezența sa în Est, iar trupele vor fi multinaționale și amplasate prin rotație, a adăugat el.

După întrevederea avută marți cu secretarul general al NATO, ministrul polonez al apărării a confirmat, conform agenției poloneze PAP, că patru batalioane vor fi staționate prin rotație în Polonia și statele baltice. Ministrul Antoni Macierewicz a subliniat că această decizie a fost deja luată, dar încă se mai discută detaliile tehnice. El a ținut de asemenea să precizeze că discuțiile cu SUA privind desfășurarea unei brigăzi de blindate în regiune reprezintă o chestiune separată.

Mai multe articole despre:
Rusia NATO ameninţare RUSIA