MENIU

Ambasadorul ucrainean în SUA: „Nu ne predăm. Zelenski nu va face parte din delegația care participă la discuțiile cu Rusia”

Ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, a declarat pentru CNN că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky „cu siguranță nu va face” parte din delegația care participă la discuțiile cu Rusia, spunând că Zelensky se află în Ucraina pentru a apăra țara. 

Markarova i-a cerut președintelui rus să oprească războiul. Ea a adăugat că Ucraina este întotdeauna pregătită pentru discuții, "dar nu suntem pregătiți să ne predăm. Și ne vom apăra țara și vom câștiga".

Întrebată dacă consideră că Rusia este autentică în dorința de a negocia, Markarova a spus: „Există un război cu drepturi depline cu crime de război conduse de ruși în Ucraina în fiecare zi. Deci, cât de autentică este această propunere? Noi nu stim".

Despre Putin care pune presiune, inclusiv amenințarea cu armele nucleare, în alertă maximă, Markarova a spus: „Acesta este încă un exemplu de comportament terorist al Rusiei. Au atacat țara noastră. Sperie pe toată lumea”.

Mai multe articole despre:
ambasador zelenski ucraina