MENIU

Ambasada Rusiei la Londra: "Oamenii ne scriu să ne implore să nu pornim Al Treilea Război Mondial"

Asaltată de rugăminţi de la britanici de rând care citesc presă şi se tem de izbucnirea unui al Treilea Război Mondial, Ambasada rusă de la Londra a postat pe Twitter un mesaj către jurnaliştii de tabloide din regat.

"Dragă presă britanică, va rugăm nu mai speriaţi populaţia cu Al Treilea Război Mondial, serios acum!" - acesta este mesajul postat de ambasada rusă pe Twitter, după ce tabloidele din regat au titrat cu litere de-o şchioapă că oficialii ruşi şi-au chemat de peste hotare rudele, fiind iminent un război.

Într-un articol publicat de Daily Mail, de exemplu, se arată că atât politicienii, cât şi ceilalţi oficiali de rang înalt au fost avertizaţi de însuşi preşedintele Vladimir Puţin să se întoarcă acasă. Inclusiv tinerilor aflaţi la studii peste hotare li s-ar fi spus că ar trebui să se transfere de urgenţă la universităţile din Rusia, fără a mai aştepta sfârşitul anului şcolar. Avertismentul este valabil şi pentru ruşii care lucrează în companii private din străinătate.

"Rusia a ordonat tuturor oficialilor şi rudelor lor care locuiesc în straintate să se întoarcă în ţară", scrie Daily Mail pe Twitter, făcând trimitere la articol.

Şi Daily Star face trimitere la un articol pe aceeaşi tema folosind, pe Twitter, sintagma: "Ce plănuieşte? Vladimir Puţin cere rudelor oficialilor care locuiesc peste hotare să se întoarcă în ţară".

Zilele trecute, organul de presă al Kremlinului, Russia Today, a dezminţit informaţiile şi a ironizat presă britanică, afirmând: "Un raport neconfirmat, publicat pe un site de ştiri regionale pare suficient pentru tabloidele britanice că să îşi informeze cititorii că 'Marele Rău Vlad' vrea în secret să îi arunce în aer. (...) Informaţia bazată pe surse anonime a fost dezminţită de Kremlin".

Publicaţia menţionează faptul că sursa originală a ştirii este un site de ştiri din oraşul Ekaterinburg, aflat în munţii Ural, care citează cinci oficiali anonimi, cărora li s-ar fi recomandat "neoficial" de către Kremlin să revină în ţară cu familiile.

În ciuda acestei dezminţiri, britanicii au scris mesaje peste mesaje ambasadei ruse, mai ales în contextul în care s-a anunţat că relaţia dintre Rusia şi SUA se află în cel mai tensionat moment din ultimii 43 de ani. De această dată este vorba despre o informaţie confirmată de Kremlin.

sursa

Mai multe articole despre:
Rusia Ambasada Rusiei al treilea război mondial