MENIU

Alt incident în Marea Baltică provocat de Rusia: 3 avioane rusești interceptate de NATO - Anunțul Germaniei - FOTO

Un nou incident s-a produs deasupra Mării Baltice. O nouă pătrundere în spațiul aerian internațional a mai multor avioane rusești a fost raportată de Germania.

Avioane de luptă germane şi britanice au interceptat trei avioane ruseşti în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Baltice, au anunţat miercuri forţele armate germane.

Este vorba de două avioane militare Su-27 şi un Il-20, care "zburau din nou fără semnal de transponder", potrivit unui anunț al forțelor armate germane.

Avioane Eurofighter au fost alertate pentru a identifica 3 avioane militare.  Cele trei aeronave rusești - 2 SU-27 și un IL-20 au zburat din nou fără semnal de transponder în spațiul aerian internațional deasupra Mării Baltice, menționează Forțele Aeriene militare germane - LuftWaffe.

Forțele NATO desfăşoară în mod regulat misiuni ale avioanelor de luptă şi personal în statele din Marea Baltică care se învecinează cu Rusia. Misiunile au fost inițiate pentru a securiza spaţiul aerian baltic din nord-estul Europei încă din 2004, pentru că Estonia, Letonia şi Lituania, țări NATO nu au avioane de luptă proprii.

Forțele aeriene germane - Bundeswehr au predat comanda misiunii NATO de supraveghere aeriană Marii Britanii de la începutul acestei luni, însă continuă să participe timp de o lună, până la sfârșitul lunii mai.