MENIU

Alertă teroristă în Germania. Trei bărbaţi au fost arestaţi de poliţie

Trei bărbați au fost arestați în cadrul operațiunii de amploare a poliției desfășurate sâmbătă în orașul Chemnitz, estul Germaniei, care vizează găsirea unui sirian suspectat de plănuirea unui atentat cu bombă, relatează DPA.

UPDATE. Cei trei sunt suspectați că ar avea legături cu sirianul Jaber Albakr, 22 de ani, suspectat de planificarea atacului, care a fugit în timpul raidului poliției.

Doi bărbați au fost arestați la gara din centrul orașului, iar cel de-al treilea în apropierea apartamentului vizat de forțele speciale ale poliției.

"Explozivi foarte puternici au găsiți în apartamentul din orașul Chemnitz", a afirmat poliția din landul Saxonia pe Twitter, adăugând a fost nevoie de evacuarea mai multor persoane din cartierul Fritz-Heckert-Gebiet ca măsură de precauție, relatează Reuters.

 

Autorităţile au confirmat că suspectul este Jaber Albakr, un refugiat sirian în vârstă de 22 de ani născut în Damasc.

Localnicii au fost rugaţi să rămână în casele lor până când pericolul va fi înlăturat. La ora transmiterii acestei ştiri individul nu a fost găsit, iar spaţiile publice au fost evacuate.

"Vă rugăm să rămâneţi în casă şi să aşteptaţi instrucţiunile poliţiei", este mesajul transmis de trupele speciale trimise acolo. Detaliile despre atac nu au fost făcute publice, dar se bănuieşte că ar fi vorba de un atac cu explozibil. 

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine din Saxonia le-a cerut locuitorilor să nu publice fotografii sau imagini de la operaţiune. Presa locală afirmă că este vorba de o luare de ostatici de către un bărbat înarmat. Autorităţile nu au confirmat informaţia.