MENIU

Incident suspect în Salisbury, locul otrăvirii lui Skripal. Clienții unui restaurant s-au îmbolnăvit

Poliția britanică a închis, duminică seară, mai multe străzi din localitatea Salisbury, după ce un bărbat și o femeie - potrivit martorilor, de naționalitate rusă - s-au îmbolnăvit subit într-un restaurant italian, nu departe de locul în care fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, au fost otrăviți cu novichok.

Polițiștii au anunțat că au fost chemați la un restaurant cu specific italian din Salisbury de către echipajele de ambulanță, sosite la fața locului după ce doi meseni s-au îmbolnăvit brusc. Ca măsură de precauție, restaurantul și drumurile din jur au fost închise, scriu bbc.com si independent.co.uk.

Autoritățile au precizat că celor doi clienți ai restaurantului li s-a făcut, subit, rău la masă. Martorii - clienți de la mesele vecine - u spus presei că cei doi erau ruși, dar această informație nu a fost confirmată de poliție.

În primăvara acestui ani, fostul spion rus Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, au fost otrăviți cu substanța novichok în localitatea Salisbury, din Marea Britanie. Londra susține că atacatorii ar fi "ofiţeri" ai GRU, serviciul secret al armatei ruse, în timp ce președintele rus, Vladimir Putin, spune că aceștia ar fi doi civili.

Surpriză: Putin anunță că i-a identificat pe cei doi suspecți în cazul Skripal. Cine sunt

 

 

 

Mai multe articole despre:
Salisbury