MENIU

Alertă în Franța. Val de decese pe timpul verii, ipoteză șocantă legată de caniculă și COVID

Foto: Profimedia

Alertă medicală în Franța, după ce noile date statistice arată că pe perioada verii au murit "în exces", adică peste rata mortalității, mai mult de 10 mii de oameni. Pe lângă faptul că a fost una dintre cele mai fierbinți veri din ultimele decenii, specialiștii din Hexagon iau în calcul și un efect tardiv al infectării cu SARS CoV-2.

Seriile de căldură succesive și COVID-19 ar fi provocat peste 10.000 de decese suplimentare în Franța în această vară, a declarat Ministerul Sănătății. Un total de 10.420 de decese în plus au fost înregistrate între 1 iunie și 15 septembrie, în cea de-a doua cea mai călduroasă vară din Franța de după 1900, potrivit datelor agenției de sănătate publică citate de Reuters, scrie Mediafax.

Dintre acestea, 2.816 au avut loc în timpul a trei valuri de caniculă, între 14 și 22 iunie, între 9 și 27 iulie și între 29 iulie și 14 august. Auvergne-Rhône-Alpes, Nouvelle Aquitaine, Occitanie și Provence-Alpes-Côte d\"Azur au înregistrat majoritatea deceselor în exces. Persoanele în vârstă au fost cele mai afectate, cele cu vârsta de 75 de ani sau mai mult reprezentând 2.272 din cele 2.816 decese în exces în timpul valului de căldură. Pandemia COVID este, de asemenea, susceptibilă să fi jucat un rol în decesele cauzate de căldură, a declarat agenția Sante Publique France, cu 894 decese legate de COVID-19 înregistrate în spitale și unități medicale în timpul episoadelor de caniculă.

 

COMBINAȚIA LETALĂ CANICULĂ-SENSIBILITATE POST COVID

"Este posibil ca infecția cu COVID să fi crescut vulnerabilitatea la căldură a unor persoane, iar expunerea la temperaturi ridicate să fi agravat starea de sănătate a unor pacienți cu COVID-19", a adăugat agenția.

Mai multe articole despre: