MENIU

Alertă de tuberculoză în SUA

Autorităţile din San Diego, California, au lansat o alertă de tuberculoză, după ce un student a fost contaminat cu bacilul Koch, deşi într-o formă mai puţin virulentă decât cel care a dus la declanşarea unei alerte sanitare mondiale săptămâna aceasta.

Bolnavul, care a asistat la cursuri la universitatea Phoenix, din San Diego, ar fi putut contracta boala încă din 26 februarie, a anunţat un responsabil cu serviciile sanitare în localitate.

Andrew Spiker, în vârstă de 31 de ani, a călătorit cu două aeronave ale Air France şi Czech Airlines pe rutele Atlanta-Paris, respectiv Praga-Montreal, pentru a evita verificarea stării de sănătate de către autorităţile medicale din Europa. Bărbatul a fost plasat în carantină la 25 mai, după ce a fost reţinut în timp ce încerca să pătrundă din Canada în Statele Unite.

Odată ajuns în centrul medical de la Denver, el a fost izolat şi supus radiaţiilor ultraviolete şi altor tratamente, menite să ucidă bacilul care i-a provocat îmbolnvirea. Speaker a contractat o formă a maladiei extrem de pericuoloasă şi rezistentă la tratament. Medicii nu au însă, nici o idee cu privire la modul cum s-a îmbolnăvit acesta. Experţii au dat de o posibilă pistă de investigaţie în momentul în care au aflat că socrul lui Speaker este un specialist în tuberculoză care a lucrat timp de 32 de ani la Atlanta în Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Maladiilor Infecţioase.

Robert Cooksey a negat, însă, că l-ar fi infectat pe ginerele său. Conducerea instituţiei a recomandat ca toţi cei 487 de pasageri care au stat în apropierea bărbatului bolnav să-şi facă de urgenţă un control de specialitate. Autorităţile continuă să caute pasagerii care au stat în apropiere de el la bordul celor două zboruri transatlantice.
Mai multe articole despre:
SUA aeroport alertă tratament tuberculoză