MENIU

Aleksandr Lukașenko pozează în „om puternic”, ca și Putin, căruia îi este aliat fidel - Răgușit și machiat, după zile de absență

Dictatorul Belarus - Aleksandr Lukașenko se străduiește din răsputeri să păstreze aparențele, la fel ca și cel căruia îi este aliat fidel - Vladimir Putin. Acesta și-a făcut apariția la primul eveniment public după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat brusc în urmă cu o săptămână. 

 


Alexander Lukașenko face tot posibilul să arate lumii întregi că este sănătos. Deși în ultima săptămână starea de sănătate a liderului a ținut pe toată lumea în suspans, iar unele voci îl declarau mort, dictatorul pare că se simte încă în putere, potrivit Realitatea PLUS. Potrivit speculațiilor din presa internațională, acesta ar avea probleme cardiace și ar fi fost internat în spital săptămâna trecută. Toturși, în această săptămână, Lukașenko a fost surprins la un eveniment în Minsk, unde a dat declarații și a vizitat o bază de comandă. 

„Discutăm foarte des despre problemele de securitate ale țării noastre, în special despre securitatea spațiului aerian. După cum observ, situația nu este critică în acest moment, dar factorii sunt alarmanți”, a declarat Lukașenko. În imaginile publicate la televiziunea de stat din Belarus, Lukașenko vorbește cu dificultate și pare că este machiat, a comentat consilierul ministrului de interne ucrainean, Anton Gerașenko, pe Twitter.

Acesta este momentul în care liderul Belarusului vrea să distrugă toate scenariile negre legate de starea lui de sănătate. Vizibil slăbit și cu vocea răgușită, Alexander Lukașenko a vizitat postul central de comandă al Comandamentului Forțelor Aeriene și de Apărare, unde a primit un raport despre organizarea sarcinilor de apărare aeriană.

În plus, mâna stângă îi este în continuare bandajată.

Totul se întâmplă după o săptămână în care dictatorul a lipsit din peisajul public. În timpul conferinței dar și a vizitei, liderul în vârstă de 68 de ani a fost surprins din nou bandaj la mâna stângă. Prima dată când a apărut astfel în public a fost la Parada de la Moscova.

El a apărut slăbit în timpul ceremoniilor militare de la Moscova şi nu a participat la un dineu oferit de Vladimir Putin. În plus, a lipsit de la festivităţile naţionale din Belarus, duminică, 14 mai. 

Lukașenko a fost dus la aeroport cu o ambulanță și s-a întors la Minsk imediat după parada din Piața Roșie. Speculațiile au luat proporții uriașe când liderul a lipsit ulterior de la o ceremonie importantă de la Minsk. Multe voci susțineau că președintele este în stare gravă la spital și în orice moment poate să moară.

Alexander Lukașensko este ultimul şi singurul dictator din Europa și conduce Belarus de 30 de ani, din 1994, folosind forţele de securitate pentru a-şi intimida și încarcera oponenţii sau pentru a-i forţa să fugă în străinătate.