MENIU

Alarmată de perspectiva ofensivei ucrainene, armata rusă lansează rachete împotriva unor ținte civile

Foto: Profimedia

Șeful Administraţiei Militare Mikolaiv din Ucraina, Vitali Kim, a raportat că, în atacul lansat în noaptea de 6 spre 7 mai, ocupanții ruși au tras asupra regiunii cinci rachete de tip Kh-22, relatează rador.ro.

"Conform informațiilor preliminare ale Comandamentului Operaţional Sud, cinci rachete Kh-22 trase de aeronavele strategice Tu-22M3 au atacat comunitățile Olşanske și Kostiantinivka. A fost avariată clădirea unei întreprinderi industriale" - a precizat Kim. Potrivit oficialului, bombardamentele nu s-au soldat cu victime.

Şeful Administraţiei Militare Regionale Harkov, Oleh Sinehubov, a raportat la rândul său că, duminică dimineaţă, invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete asupra oraşului Balaklia şi că cel puțin cinci persoane au fost rănite în timpul bombardamentelor.

 

Potrivit informațiilor preliminare, o rachetă de tip S-300 a lovit teritoriul unei parcări. Două femei în vârstă de 75 de ani și o femeie de 50 de ani au fost rănite. Doi bărbați, în vârstă de 20 și 85 de ani, de asemenea, au fost răniţi în timpul atacului.

Mai multe articole despre:
rachete rusia razboi conflict atomic