MENIU

Acuzații de spionaj la nivel înalt. Dispozitiv de urmărire din China, găsit pe o mașină a Guvernului Marii Britanii

Sursa foto: Pixabay

Acuzații de spionaj la nivel înalt. Ofițerii de informații din Marea Britanie sunt în alertă după ce un dispozitiv de urmărire din China a fost găsit pe o mașină a guvernului englez. 

Un dispozitiv de urmărire produs în China a fost găsit într-o mașină guvernamentală britanică după ce agenții de securitate au „dezbrăcat” mașina pe fondul îngrijorărilor provocate de programele spion, arată inews.co.uk.

Potrivit sursei citate, dispozitivul găsit în mașina guvernamentală britanică permitea localizarea autoturismului în timp real.

„Dispozitivul de geolocalizare a fost plasat într-un vehicul în interiorul unei piese sigilate importată de la un furnizor din China și instalată de producătorul vehiculului”, a declarat o sursă apropiată cazului pentru inews.co.uk.

Sursa citată mai arată că oficialii chinezi au respins dezvăluirile drept „zvonuri fără temei și pur și simplu”, adăugând: „Ne opunem ferm manipulării politice a cooperării economice și comerciale normale sau oricărei calomnii asupra întreprinderilor chineze”.

Mai multe articole despre:
spionaj marea britanie dispozitiv spionaj china