MENIU

A fost Nancy Pelosi adevărata ȚINTĂ a atacului de vineri dimineață, din Pacific Heights? Cine este bărbatul care l-a lovit pe soțul său

Nancy Pelosi

Apar noi detalii în cazul atacului asupra soțul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.  Potrivit CNN, atacatorul ar fi strigat „Unde este Nancy?” și ar fi intenționat să îl lege pe acesta "până când Nancy ajunge acasă". Paul Pelosi a fost internat în spital după ce a fost atacat și lovit cu ciocanul de un bărbat care a intrat prin efracție, vineri dimineață, în casa cuplului din California. 

Un bărbat înarmat cu un ciocan l-a atacat, vineri, pe soțul președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, într-un atac care a stârnit temeri cu privire la violența politică înaintea alegerilor parțiale (midterm) din 8 noiembrie, relatează HotNews.ro.

În momentul atacului, președintele democrat al Camerei Reprezentanților S.U.A., care este a doua în linia de succesiune a președinției SUA, se afla la Washington împreună cu echipa sa, potrivit Poliției Capitoliului.

Bărbatul arestat la fața locului, David Depape, în vârstă de 42 de ani, va fi acuzat de tentativă de omucidere, agresiune cu o armă mortală și alte câteva acuzații penale, a declarat șeful poliției din San Francisco, William Scott.

Autoritățile au spus că încă investighează motivul atacului la primele ore ale dimineții.

CNN, a raportat, citând o sursă, că atacatorul ar fi strigat „Unde este Nancy?” înainte de atac și ar spus poliției că o „așteaptă pe Nancy” când au ajuns la fața locului.

CNN mai scrie, citând două surse familiare cu situați, că bărbatul care l-a agresat pe Paul Pelosi a încercat să-l lege „până când Nancy ajunge acasă”.

Postări recente pe mai multe site-uri ale unui utilizator numit „daviddepape” includ menționarea teoriilor conspirației antisemite, critici la adresa femeilor, „pedofilia satanică”, cenzura companiilor de tehnologie și alte teme de extremă dreapta. Mesajele mai vechi promovează cristalele de cuarț și brățările din cânepă.

CNN mai scrie, de asemenea, de teorii ale conspirației despre vaccinurile Covid, alegerile din 2020 și atacul din 6 ianuarie, iar o cunoștință a declarat pentru CNN că părea „în afara realității”.

Reuters nu a putut confirma că postările au fost create de suspect.

Nu era clar cum a intrat intrusul în casa cu trei etaje din cartierul bogat Pacific Heights. Fotografiil aeriene au arătat sticlă spartă la o ușă din spatele casei. Străzile din jurul reședinței au fost închise vineri dimineață.

Atacul a avut loc cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, în care este în joc controlul Camerei și Senatului SUA.

Președintele Joe Biden a sunat-o pe Pelosi pentru a-și exprima sprijinul, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, mai arată sursa citată.