MENIU

Stiință și Tehnologie: Echipa românească Delta Force a câștigat Campionatul mondial de robotică din SUA

În perioada 19-23.04.2022 s-a desfășurat, în Houston, SUA, Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge. La campionat au participat 160 de echipe din toată lumea. Echipa românească Delta Force, din Arad, s-a clasat pe primul loc, devenind astfel campioană mondială, o performanță de excepție. – scientia.ro.

Liceeni români au făcut performanță chiar în ziua de Paște. Echipa de robotică „Delta Force” de la Liceul Național de Informatică din Arad, a câștigat campionatul mondial de robotică “First Tech Challenge” de la Houston.

Este o premieră pentru țara noastră. Echipa a fost înființată în 2017 și este formată din elevi pasionați de matematică, informatică, fizică și robotică. 

"Aradul are, din noaptea de 23 aprilie, campioana mondiala. Este vorba de Echipa de robotică „Delta Force” de la Liceul Național de Informatică, cea care a castigat locul 1 la campionatul modial. De astazi, americanii vor cunoaste unde e Aradul pe harta. In acea noapte, echipa a scris istorie. Echipa a participat anul trecut, s-a calificat pe un loc minunat - 8. Tinta lor era aceasta, obtinerea locului 1, pe care l-au castigat. Munca, seriozitatea acestori tineri a facut sa isi indeplineasca visul", a spus Maria Pașcalău, directorul Liceului Național de Informatică din Arad. 

Mai multe articole despre: