MENIU

Părintele Calistrat a dezvăluit care sunt PĂCATELE DE NEIERTAT. Cum ne ferim să le comitem

Părintele Calistrat (foto:FB)

Părintele Calistrat Chifan, devenit extrem de cunoscut după ce a lovit 2 enoriașe, a vorbit despre păcatele de neiertat. Preotul căruia Biserica Ortodoxă i-a interzis să mai slujească, până la lămurirea acuzațiilor care i se aduc, a explicat că există mai multe situații în care nu trebuie să iertăm.

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit că există mai multe situații în care nu trebuie să iertăm, într-o emisiune online.

 

Printre acestea se numără forme ale păcatului premeditat, care nu trebuie iertate, cum ar fi să să furi ceva doar pentru a face rău, nu din nevoie, când faci rău din invidie, răutate sau răzbunare, când faci cuiva rău împotriva evidenței divine, de a arăta tu că ești deasupra lui Dumnezeu.

 
Când nu putem ierta? Nu putem ierta niciodată păcatul premeditat. Când îți dorești să furi ceva de-a face rău, nu că-ți trebuie sau mori de foame, nu meriți iertat. Când dorești să faci rău din invidie, răutate sau răzbunare, nu meriți iertat. Când faci cuiva rău împotriva evidenței divine, de a arăta tu că ești deasupra lui Dumnezeu, nu meriți iertat. Deci sunt și momente când noi nu trebuie să iertăm. De aceea și spunem: Dumnezeu să te ierte. De ce? Pentru că Dumnezeu, în judecata lui, știe dacă tu vei fi iertat sau vei plăti cândva o poliță pentru greșeala ta. Pentru că avem și noi, cei pământești o neputință. De exemplu, spunem așa: „Te iert, dar te țin minte” și este foarte des folosită această formulă. Noi am iertat pe cineva dar, bineînțeles, ăla în casa noastră nu mai intră, noi cu el nu mai povestim, târg nu mai facem, relație nu mai avem.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.
 

Duhovnic a prezentat însă și situații în care trebuie să iertăm.

„Spune Mântuitorul Iisus Hristos: „Iertați și se va ierta vouă”. Adică în momentul în care tu nu mai porți ura și te-ai împăcat cu ideea măcar că ai iertat, tu nu produci păcatul de moarte. Că așa spune: „Ură de frate, păcat de moarte săvârșești”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

 

Mai multe articole despre:
calistrat femei batute scandal parinte iasi enoriase