MENIU

Vești bune de la Comisia Europeană. Premierul a vorbit de schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari

Vești bune de la Comisia Europeană. Premierul a vorbit de schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari

Guvernul a primit aprobarea Comisiei Europene pe schema de ajutor de stat referitoare la garantarea creditelor pentru companiile mari şi este pregătit să adopte un act normativ în acest sens, a declarat premierul Ludovic Orban joi la ședința online a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

"În ceea ce priveşte setul de măsuri economice, aşa cum am prezentat public, avem o serie de măsuri pe care le-am anunţat, le-am prezentat public, pe de-o parte măsuri de susţinere a companiilor privitoare la asigurarea capitalului de lucru - pot să vă spun că am primit aprobarea din partea Comisiei Europene pe schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, care nu sunt IMM-uri şi suntem pregătiţi să adoptăm actul normativ", a afirmat politicianul liberal.

Prim-ministrul a adăugat că, în plus, Guvernul are pregătit un set de acte normative pentru a asigura "lichidate, fluenţă în derularea contractelor".

"Schema de garantare a creditului comercial, de asemenea, schema de garantare pentru leasingul de echipamente, şi, de asemenea, scheme de garantare pentru factoring şi pentru instrumentele de tip bilet la ordin şi alte astfel de instrumente financiare", a spus Orban, citat de Agerpres.

Totodată, premierul a anunţat că joi va fi lansat în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă privind lansarea programului de finanţare sub formă de granturi către IMM-uri.

"Aici este vorba de miliardul de euro pe care l-am mobilizat ca urmare a deciziei Comisiei de creştere a flexibilităţii între diferitele programe pe exerciţiul 2014-2020, 550 de milioane, granturi pentru investiţii, 350 de milioane, granturi pentru capital de lucru pentru repornirea domeniilor companiilor din domeniile cele mai afectate cum ar fi HORECA, zona de spectacol, transportul rutier de persoane şi, de asemenea, o să fie o alocare de 100 de milioane şi pentru granturile către întreprinderile mici care nu au angajaţi, care au administratori care sunt plătiţi din dividende", a mai afirmat Orban.

Mai multe articole despre:
Orban Ludovic Orban Guvern